2009-06-10 15:39:33• hírek • Parajdi Andrea

Pénzt kapnak az elfelejtett települések

Ötvenezer lej költségvetés-kiegészítést küld a Megyei tanács azoknak a településeknek, amelyeknek a kormány nem utalt ki összegeket, vagyis: az RMDSZ, a PNL, az MPP, illetve a független polgármesterek által vezetett Önkormányzatoknak. A PD-L tanácsosai nem szavazták meg az erre vonatkozó határozattervezetet.

Ahogyan az ismert, múlt heti ülésén arról döntött a kormány, hogy költségvetés-kiegészítést küld a településeknek, pontosabban azoknak a településeknek, ahol a polgármesteri székekben PSD, vagy PD-L pártokhoz tartozó vezetők ülnek. Szatmár megye számára 1.376.000 lejt különített el a kormány, azonban úgy osztotta le az összegeket, hogy 26 kormánypárti vezetők által irányított település részesüljön belőle. A Szatmár Megyei Tanácsnak mihamarabb meg kellett tennie a szükséges lépéseket, hiszen a több Önkormányzat működtetése is veszélybe került.

A PD-L tanácsosai a Megyei Tanács szerdai ülésén azt javasolták, hogy a költségvetés-kiegészítésről szóló határozati tervezetet vegyék le napirendről, arra hivatkozva, hogy ők későn értesültek a kérdésről, így nem tudták megfelelően átnézni a dokumentumokat. A többi párt képviselői nem értettek egyet a döntés elhalasztásával, hiszen számos olyan település van, amelynek mihamarabb szüksége van a költségvetés-kiegészítésre.

Meglepő módon a PSD tanácsosai nem vették fel a kesztyűt, nem ellenezték, hogy a tanács a kormány által „elfelejtett" településeknek is utaljon ki összegeket. „Be kell látnunk, hogy mi is bármikor kerülhetünk hasonló helyzetbe. Ha nem utalunk pénzt ezeknek a településeknek, a jövőben az RMDSZ és a PNL tanácsosok összefogva, fölényes szavazattal döntenek majd úgy, hogy a mi településeinknek se kapjanak támogatást" -világított rá a lehetséges következményekre Mircea Govor, a PSD tanácsosa.


A PSD tanácsosai nem vették fel a kesztyűt ezúttal az RMDSZ és a PNL véleményét osztották
A PSD tanácsosai nem vették fel a kesztyűt ezúttal az RMDSZ és a PNL véleményét osztották


Csehi Árpád tanácselnök elmondta: a tanács eddig mindig úgy intézte, hogy az összes település arányosan részesüljön a költségvetésből, a pénzek leosztásakor egyetlen alkalommal sem döntött a politikai hovatartozás. Mint mondta a tanácsnak az a dolga, hogy gondoskodjon a megyehatáron belül lévő összes település sorsáról.

Az elhangzott érvelések dacára sem tágítottak a demokrata liberális tanácsosok, s amikor jóváhagyásra bocsájtották a határozati pontot nemlegesen voksoltak. Ennek ellenére többségi szavazattal elfogadták az előterjesztést, amelynek értelmében 38 település 50 ezer lejes költségvetés-kiegészítésben részesül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: